Блог

КАКВА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ?

Всички компютри и лаптопи, които продаваме, идват с избор на операционни системи. В тази статия ще опишем предимствата на всяка от тях, за да ви помогнем да направите правилния избор за вашите нужди:

СИСТЕМИ ЗА WINDOWS
Ако купувате компютър, на който се изпълнява Microsoft Windows, може да получите с Windows 10 Home, но можете да изберете да надстроите до Windows 10 Professional. Просто изберете тази опция на страницата на устройството.

Каква е разликата?

За повечето хора, които планират да използват компютъра си вкъщи за сърфиране в интернет, домашна работа, просто редактиране на изображения / снимки, Windows 10 Home ще бъде идеалният избор.
За най-търсените потребители, фирмите или тези, които искат пълната мощ на Windows, ще трябва да надстроите до Windows 10 Professional.

Основните разлики са показани по-долу.


За повечето хора Windows 10 Home ще бъде повече от достатъчен. Windows 10 Pro предлага някои допълнителни функции за сигурност, но за домашни потребители повечето от тези допълнителни функции никога няма да бъдат необходими или използвани.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА WINDOWS 7?
Много потребители все още не са склонни да преминат към Windows 10 и искат да се придържат към Windows 7. За съжаление Microsoft вече не ни позволява да продаваме устройства с Windows 7 COA (Сертификат за автентичност).

Има някои решения за това, ако вече имате оригинален ключ за активиране на Windows 7, може да е възможно да понижите версията на компютъра от Windows 10 на Windows 7, но това е дълъг процес, а не такъв, който бихме препоръчали, освен ако не сте удобна инсталация на операционни системи. Ако искате да опитате, ние заедно поставихме това ръководство за понижаване от Windows 10 на Windows 7.


ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА APPLE
Ако искате да закупите компютър Apple, всички наши реновирани устройства ще се доставят с предварително инсталиран OS X . Според модела и годината версията на софтуера винаги е различна.

Актуализациите на операционната система от Apple обикновено са безплатни – за да актуализирате най-новата версия, просто посетете магазина на Mac App, влезте с вашия Apple ID и кликнете върху „Проверка за актуализации“. Това ще приложи всички актуализации.

Ако искате да актуализирате вашата операционна система, ще трябва да търсите в Mac App магазина за MacOS – текущата версия е Mac OS Mojave.

LINUX
Друга популярна опция, особено за разработчиците, е Linux. Linux е безплатна операционна система с отворен код и се предлага в различни версии – Ubuntu и Mint са две от най-популярните версии.

Linux може да бъде проста операционна система, която ще се използва, но ще отнеме малко време да свикне, ако сте свикнали да използвате Windows.

Ние не предлагаме Linux като опция, но ако се чувствате удобно сами да инсталирате операционната система, можете да изберете опцията ‘Без операционна система’, когато поръчвате вашето устройство.

Трябва да сте сигурни, че сте готови за инсталационния диск или USB устройството, когато устройството ви пристигне.

Ако решите да инсталирате своя собствена операционна система, моля, имайте предвид, че няма да можем да ви помогнем при проблеми, свързани със софтуера или драйверите.