Блог

Защо да избера лаптоп втора употреба?

Защо да избера лаптоп втора употреба?

Доста хора си задават въпроса, доколко е смислена покупката на лаптоп втора употреба, както и дали той притежава качествата на нов. Това е съвсем разбираемо имайки се в предвид, че става дума за покупка, която представлява вид средносрочна инвестиция. По-долу ще намерите изброени някои от най-големите плюсове на лаптопите втора употреба, както и солидни доводи в полза на решението Ви да се сдобиете с такъв.

1.Технически показатели:

– качествени и сертифицирани материали, подложени на многобройни тестове
– елитни хардуерни компоненти, произведени само за високия и бизнес клас мобилни компютри
– много по-здрава изработка и сглобка в сравнение с потребителския клас
– голям брой екстри и портове: Display port, Combo port eSATA/USB, Card Reader, 1394 port и може би най-важното в конкретно този модел е матовия /anti-glare/ дисплей, който по никакъв начин няма да видите в потребителския клас лаптопи.
– иновативни фирмени технологии, които също се срещат само във високия клас лаптопи /бизнес и Workstation/.

2.Качество

Предлаганите от нас лаптопи втора употреба са маркови машини, произведени основно за бизнес потребители и при тях няма никакви компромиси в качеството на вложените материали и изработката. Това е и основната им разлика спрямо евтината нова „жълта“ техника, която масово се предлага у нас.

3. Цена

Това е един от най-сериозните доводи в полза на лаптопите втора употреба. Цената на един нов марков (качествен) преносим компютър надвишава 1000 лева, като това е цената на относително базов модел. Естествено, трябва да се каже, че това са последно поколение машини с доста добри характеристики, но както споменахме това не винаги е необходимо за обикновения потребител.

4. Екология

Лаптопите са доста по-сложни машини от обикновения настолен компютър. Това е най-вече поради голямото значение на факторите тегло и размери, като същевременно те не трябва да оказват влияние върху друг основен фактор – производителността. Това е причината в преносимите компютри да има голямо количество ценни метали, но и компоненти които не могат да се рециклират и са вредни за околната среда (например батериите). Използвайки по-дълго тази техника, Вие помагате за намаляване на замъсяването и опазването на околната среда. Това е и една от причините, поради която дори и големи производители на компютърна теника като Hewlett-Packard, DELL и Apple също започнаха да предлагат лаптопи втора употреба.

5. Софтуер

Имайки в предвид световните тенденции, Microsoft също започна да предлага свои продукти адресиращи конкретно пазара на употребявана техника. Можем да Ви предложим да закупите лаптоп втора употреба в комплект с Windows 10 Home или Windows 10 Pro на изключително атрактивна цена.

С всеки закупен от iComputerS продукт с инсталирана операционна система Вие получавате:
– 100% оригинален софтуер от Microsoft;
– 12 месеца гаранция за всички продукти с Windows;
– Антивирусен софтуер Microsoft Defender за Windows 10;
– Предварително инсталиран SKYPE;
– Предварително инсталиран Adobe Acrobat Reader DC;
– Всички необходими драйвери;
– Всеки продукт с Windows 10 е инсталиран на английски език, като са налични повече от 150 различни езици за визуализация, включително и български.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.