10 причини да си вземете SSD
Блог

10 причини да си вземете SSD

Ако сте запознати със компютърният хардуер, вероятно сте запознати и чували за SSD дисковете. Твърдите твърди дискове (SSD) използват флаш памет, за да осигурят доста по голяма производителността в сравнение с механичните твърди дискове. Тъй като SSD дисковете нямат малки движещи се части, които са предразположени към повреда, те предлагат широк спектър от рентабилни ползи за почти всеки потребител на компютър. Сега ще се опитаме да съставим списък с топ 10 причини, за да си вземем SSD.

В сравнение с твърдите дискове, SSD дисковете предлагат:

1: Всичко е по-бързо.

„По-бързо стартиране и по-бързи програмни натоварвания в сравнение с твърд диск.“
Представете си, че щракнете върху програма и веднага я заредите. Това е силата на SSD. SSD дисковете също така дават възможност за незабавно включване – способността на системата ви да се зарежда почти веднага. Тъй като SSD дисковете не трябва механично да търсят данни на подвижна плоча (както прави твърд диск), те помагат на системата ви да постигне моментална работа.
 

2: Безпроблемно изпълнение на много задачи.

„По-бързо архивиране, по-бързо сканиране на антивирусна система, по-бързо всичко!“
Подобрените възможности за достъп до данни на SSD ви позволяват да превключвате множество програми с лекота. От архивиране на вашите данни до стартиране на сканиране на антивирусна система до достъп до приложения, уебсайтове и плейлисти, SSD ви позволява да извършвате многозадачност като професионалист – с малко и без забавяне време.
 

3: Повишена енергийна ефективност.

„По-ниска консумация на енергия.“
Тъй като SSD дисковете нямат малки движещи се части, те се нуждаят от по-малко енергия за работа и могат да увеличат живота на батерията на вашия лаптоп.
 

4: По-добро охлаждане на системата.

„По-ниски температури, когато се използва системата.“
Тъй като SSD дисковете имат достъп до данни, използвайки флаш паметта, а не да ги търсят на въртяща се плоча на твърдия диск, те могат да поддържат по-последователни работни температури, което може да помогне за намаляване на общите температури на системата.
 

5: По-малко шум от вентилатора.

„Без шум, работят по-хладно, тъй като няма движещи се части, които да генерират топлина.“
Тъй като SSD дисковете са по-хладни от твърдите дискове, не е необходимо вентилаторът ви да работи толкова силно, което означава по-малко шум на вентилатора и по-тиха цялостна производителност. Специфичният звук който сте чували, когато използвате твърд диск вече го няма! Отиде си.
 

6: Повишена издръжливост и надеждност.

„По-високи проценти на оцеляване след спад / авария… само по себе си това е безценно. Всеки, който някога е трябвало да прави възстановяване на данни, знае за какво говоря. ”
Тъй като SSD дисковете нямат малки движещи се части, които са лесно податливи на повреди, те могат да бъдат хвърлени и все още да запазват важните ви файлове и информация. Създадени с цел надеждно съхраняване на вашите данни в продължение на години, SSD дисковете предлагат допълнителна устойчивост на удар и вибрации за изпитване на издръжливост при пътуване.
 

7: Гъвкаво съхранение.

„Можете да ги използвате като флаш устройство, ако имате hot swap bay или докинг станция.“
SSD дисковете са налични в множество форми фактори, а някои форми фактори (като mSATA) са в състояние да се включат директно в дънната платка на вашата система, което позволява на устройството да действа като кеш устройство или да работи заедно с вашия съществуващ твърд диск. Нещо повече, с USB кабел можете да използвате SSD като гигантско флаш устройство – просто го включете!
 

8: По-добри игри.

„По-бързо време за зареждане на игрите, така че вие ​​да сте по-бърз.“
За геймърите по-бързите скорости за достъп до данни на SSD помагат за по-бързото време на зареждане, така че можете да прекарвате повече време в игра и по-малко време в чакане. Много геймъри обичат да използват SSD дискове, защото това означава, че са стъпка пред конкуренцията, което им дава увеличен шанс при първите удари и по-безпроблемно гейминг изживяване.
 

9: Лесна инсталация.

„По лесен и по бърз ъпгрейд на системата.“
Инсталирането на SSD не е толкова трудно, не са необходими компютърни умения! Просто вземете отвертка, наръчник на собственика на вашата система и следвайки стъпките лесно може да се замени HDD-то.
 

10: Повече време за важни неща.

„За мен това е доста просто: основната причина за инсталиране на SSD е да спестите време. Независимо дали става дума за зареждане, зареждане на приложения, обща отзивчивост на операционната система или интензивни операции, доброто SSD ще ви спести време, за да можете да се съсредоточите върху важните неща. “
Тъй като компютрите се използват за изпълнение на голямо разнообразие от лични и професионални задачи, повишената скорост и ефективност на SSD означава, че ще имате възможност да постигнете повече работа за по-малко време. Животът се движи бързо – вашият компютър също трябва.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.