Блог

10 причини защо да изберете бизнес клас лаптопи

10 причини защо да изберете бизнес клас лаптопи

Когато става дума за лаптопи, обикновено се предлагат 2 вида – бизнес лаптопи и лаптопи за потребители. Потребителските лаптопи са обикновено проектирани да предлагат стил и ежедневна функционалност. Това, на много основно ниво, е добре. В края на краищата, какво повече очакват средните потребители да направят?

Все пак, не всеки потребител ще прекарва време просто да гледа филми или да сърфира в интернет. Те в крайна сметка ще имат нужда от лаптопа изпълнява множество други, по-сложни задачи. Така че, ако сте потребител, който търси лаптоп, ето няколко причини, поради които трябва да изхвърлите идеята за получаване на потребителски лаптоп и вместо това да отидете на бизнес лаптоп

 

 

 

 

 

1. Устойчивост

Едно от най-хубавите неща за бизнес лаптопите е, че те са изградени здрави. Те са предназначени да оцелеят при грубо боравене. Те могат да поемат капки вода или падане и да не се повредят. Всъщност има модели като Lenovo ThinkPad T450, които идват с Roll cage от магнезий или въглеродни влакна, за да предложат по-голяма допълнителна защита.

img

img

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. По-добри дисплеи

Потребителските преносими компютри са известни със своите лъскави дисплеи, които изглеждат много привлекателнo. Въпреки това, те не са толкова добри по отношение на гледане. Всъщност лъскавите дисплеи имат най-лошия ъгъл на гледане. Те са склонни да отразяват образи, които могат да пречат на това което правите. Бизнес лаптопите от друга страна, идват с матови дисплеи. Тези дисплеи предлагат това, което е известно като анти-отблясъци. За да се каже просто, има много малко или никакво отражение, което ви позволява да разглеждате нещата без проблем.

3. По-добро свързване / разширение

Бизнес лаптопите предлагат по-добри възможности за свързване и разширяване, тъй като идват възможност за свързване с репликатори на портове или докинг станции. Това са функции, които обикновено се използват от професионалисти в бизнеса, поради което те се намират като стандартни компоненти на бизнес лаптопи.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Повече сигурност

Бизнес лаптопите предлагат и по-високо ниво на сигурност. Тъй като лаптопите, използвани от корпорации и организации с важни данни за съхранение, могат да бъдат загубени и намерени от погрешните хора. Производителите включват в себе си усъвършенствани функции за висока защита в тях за по-добра защита. Повечето бизнес лаптопи предлагат най-малко разпознаване на пръстови отпечатъци като функция за сигурност. Всъщност повечето от тях дори имат това, което е известно като Trusted Platform Module Embedded секюрити чип.  Това позволява по-добро криптиране на данните.

5. Персонализиране

Бизнес пoтребителите имат различни нужди и всеки може да не иска точно същите функции като другия. Ето защо производителите предлагат опции за персонализиране за бизнес лаптопи, което рядко се предлага за потребителски лаптопи. Въпреки че бизнес версиите по презумция са достатъчно добри, все пак можете да имате нещо, което точно отговаря на вашите нужди. Например, Lenovo ThinkPad T420 идва с опции за надграждане, като например повече място за съхранение,  сканиране на пръстов отпечатък или по-мощен графичен процесор. 

6. По-малко безполезни приложения

Потребителските лаптопи имат един голям проблем – те идват инсталирани с всички видове ненужен софтуер, които трябва да бъдат деинсталирани по-късно от потребителя. Бизнес лаптопите обаче нямат този проблем. Те са оптимизирани, за да предлагат бизнес функционалност, а производителите на този вид техника не могат да си позволят да си играят с бизнес потребителите. Можете да избегнете този досаден проблем с ненужния софтуер, като закупите бизнес лаптоп с WIN 10 PRO.

7. По-добро следпродажбено обслужване / гаранция

Потребителските лаптопи идват с опции за гаранция и следпродажбено обслужване. Въпреки това, те не са толкова добри, колкото гаранционните / следпродажбените услуги, които получавате с бизнес лаптопите. При бизнес моделите е обичайно да получавате 3-годишна гаранция на място, която може да бъде удължена до 4 или 5 години, ако е необходимо. Тези гаранции също са световно  приети.

8. По-лесно се поддържа

Потребителският пазар винаги се е съсредоточавал върху преносимостта, което доведе до това, че производителите не дават приоритет на поддръжката и модернизацията. Бизнес лаптопите обаче са известни, че са фокусирани върху функционалността и управляемостта. Повечето бизнес системи дори не се нуждаят от повече от един винт, за да държат шасито или други физически компоненти на място си. Точно затова дори IT екипът ви  може да се оправи след това при нужда.

9. Страхотни като втора ръка машини

Бизнес лаптопите са здрави и трайни, което е нещото, за което вече говорихме в първа точка. Но тази устойчивост създава още едно предимство – пазарна жизнеспособност като втора ръка. Тъй като бизнес лаптопите са много издръжливи, те могат лесно да се продават на пазара на втора ръка. Всъщност дори можете да си купите втора ръка за по-ниска цена и да не се притеснявате за проблеми.

10. Цена

Бизнес лаптопите със сигурност са по-скъпи от техните потребителски варианти. Въпреки това, като се има предвид ползите, някой друг лев отгоре няма да е загубен. В края на краищата получавате това, за което плащате.

 

източник : Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.